Voda Dunaja sa pri Gabčíkove vrátila do starého koryta

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 14:14 • 2 min
Voda Dunaja sa pri Gabčíkove vrátila do starého koryta

GABČÍKOVO - Most nad Dunajom medzi obcou Medveďov a maďarským Vámosszabadi je naďalej uzavretý. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

Uzatvorený je aj úsek cesty od Vodného diela Gabčíkovo (VDG) po Bodíky a dvojkilometrový úsek cesty medzi obcami Sap a Medveďov. Zákaz vjazdu platí aj v Gabčíkove v lokalite starého prístavu.

Podľa prednostu Obvodného úradu Dunajská Streda Richarda Kmeťa bude pravdepodobne po dnešnom zasadnutí krízového štábu v Gabčíkove otvorená cesta medzi Gabčíkovom a Bodíkmi. Voda Dunaja sa vrátila do starého koryta. Nanosené odpady, stromy konárov v prívodnom kanáli sa čistia pred VDG nepretržite.

Starosta obce Gabčíkovo Iván Fenes konštatoval, že objekt prístaviska kompy nebol poškodený. "Ak aj maďarská strana v Dunaremete dokončí stavebné práce v určenom termíne, prevádzka kompy sa spustí v letných mesiacoch," uviedol s tým, že najviac starostí spôsobuje v súčasnosti podzemná voda, ktorá zaplavila domy v chatovej oblasti. Vo viacerých uličkách je odpojená elektrina, ľudia sú nervózni. Ako povedal šéf záchranárov Centrálnej komplexnej záchrannej služby Ján Culka, dochádza aj ku konfliktom. "Pani, ktorá bola nespokojná s našou prácou, fyzicky napadla príslušníka," podotkol. Pripomenul, že súčasné ohrozenie v lokalite spôsobuje nedbanlivosť majiteľov chát, ktorý bez povolenia si vytvorili hlboké jazerá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies