Voči Slovenke Varholíkovej vznesú obvinenie najskôr koncom februára

NETKY.SK • 30 Január 2013, 12:21 • 2 min
Voči Slovenke Varholíkovej vznesú obvinenie najskôr koncom februára

Voči Slovenke Varholíkovej vznesú obvinenie najskôr koncom februára - Krimi Voči Slovenke Eve Varholíkovej, ktorá je v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe po vlaňajšej augustovej dopravnej nehode so štyrmi obeťami, vznesú obvinenie koncom februára alebo začiat

slovakia

left justify in out

imgVoči Slovenke Eve Varholíkovej, ktorá je v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe po vlaňajšej augustovej dopravnej nehode so štyrmi obeťami, vznesú obvinenie koncom februára alebo začiatkom marca. Podľa agentúry MTI to dnes potvrdil hovorca hlavnej prokuratúry Peštianskej župy Gábor Kállai.

Ako dodal, termín na ukončenie vyšetrovania je 23. marec. Súd vlani v decembri predĺžil vyšetrovaciu väzbu Varholíkovej do 23. februára. Prokuratúra podľa Kállaiho dúfa, že po prevzatí poslednej expertízy bude možné vyšetrovanie ukončiť už vo februári.

Súdny proces by sa mohol začať už v prvej polovici roka, dodal hovorca, podľa ktorého prípad bude pojednávať zrejme Okresný súd v Gödöllö.

V rámci vyšetrovania treba ešte overiť tvrdenie, že osobné auto, do ktorého Varholíková narazila, zmenilo jazdný pruh náhle a bez použitia smerovky. 

Očakáva sa ešte expertíza týkajúca sa okolností požitia alkoholu u Slovenky. V jej krvi našli látky opiátového pôvodu, čo Varholíková vysvetlila požitím liekov proti kašľu - príslušný expert nevylúčil túto možnosť, povedal Kállai.

Varholíková na diaľnici M3 na 44. kilometri smerom na Budapešť vlani 21. augusta približne o 04.00 h zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. 

Tri osoby v aute zhoreli; jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť a dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici. 

Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona