Vo Zvolene je v nepretržitej prevádzke 42 bezpečnostných kamier

NETKY.SK • 22 Január 2023, 07:00 • 2 min
Vo Zvolene je v nepretržitej prevádzke 42 bezpečnostných kamier

ZVOLEN - Vo Zvolene sa v súčasnosti nachádza celkovo 42 bezpečnostných kamier, ktoré sú v nepretržitej prevádzke. Pre TASR to potvrdil primátor mesta Vladimír Maňka s tým, že rozmiestnené sú v rôznych lokalitách.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že do budúcnosti plánuje samospráva tento systém rozšíriť. "Pribudnú napríklad na sídliskách Západ, Zlatý potok, Sekier, v centre mesta na Sokolskej a Švermovej ulici a tiež na autobusovej stanici," spresnil. Rozšírenie kamerového systému plánuje mesto podľa jeho slov z financií Európskej únie. Hovorca mesta Martin Svatuška doplnil, že bezpečnosť vo Zvolene sleduje predovšetkým mestská polícia a jej súčasti. "Mesto má takmer 40 policajtov, ktorí trávia prevažnú časť svojich služieb priamo v teréne," podotkol a dodal, že kamerový systém v súčasnosti obsluhuje chránené pracovisko. Sú to ľudia so zdravotným postihnutím, ktorí pomáhajú mestskej polícii tým, že sledujú kamery. "Prostredníctvom nich v minulosti zachytili ľudí, ktorým prišlo na ulici nevoľno a vyslaním hliadky tak viacerým zachránili život," informoval. Podľa neho sa ich zásluhou podarilo nájsť stratené deti a aj upozorniť hliadky na narušenie verejného poriadku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona