Vo Zvolene bude výstava kompenzačných pomôcok pre telesne postihnutých

NETKY.SK • 27 September 2017, 17:07 • 2 min
Vo Zvolene bude výstava kompenzačných pomôcok pre telesne postihnutých

ZVOLEN - Pomocné zariadenia pre telesne postihnutých budú dominovať tohtoročnej výstave kompenzačných pomôcok v rámci Banskobystrického a Žilinského kraja, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 28. septembra vo zvolenskej Starej radnici a na tamojšom Námestí SNP.

slovakia

left justify in out

"Na výstave predstaví svoje výrobky šesť slovenských výrobcov, pričom podujatie je prioritne určené pre pracovníkov úradov práce, z oddelení kompenzácií ťažko zdravotne postihnutých a posudkových činností, ľudí pracujúcich v tejto problematike, pedagogických pracovníkov, ale aj pre širokú verejnosť," uviedla Ivana Janáková z agentúry Of course, ktorá je jedným z organizátorov výstavy.

 

Cieľom je poskytnúť čo najviac informácií na jednom mieste o kompenzačných pomôckach pre hendikepovaných a o možnostiach, ako ich získať. Výstava je spojená aj s praktickými ukážkami využívania daných pomôcok a zariadení. Ako uviedla Monika Ponická, konateľka vystavujúcej spoločnosti SPIG, firma vyrába zdvíhacie zariadenia pre vozičkárov a telesne postihnutých už 20 rokov. 

 

"Okrem samotnej výroby však poskytujeme odberateľom a samotným klientom aj kompletný servis a pri získavaní našich pomôcok im pomáhame aj na poli administratívy a osvety. Ako jedni z mála na Slovensku vydávame aj vlastný časopis," priblížila.

 

Výstava vznikla v spolupráci Krajského centra Slovenského zväzu telesne postihnutých v Banskej Bystrici so sídlom vo Zvolene, agentúry Of course a mesta Zvolen.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies