Vo Wu-chane už tretí deň nezaznamenali žiadny nový prípad nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 21 Marec 2020, 08:06 • 2 min
Vo Wu-chane už tretí deň nezaznamenali žiadny nový prípad nákazy koronavírusom

PEKING - V čínskom meste Wu-chan, pôvodnom epicentre celosvetovej pandémie nového koronavírusu, už tretí deň po sebe nezaznamenali žiadny nový prípad nákazy. V meste stále platia prísne opatrenia týkajúce sa pohybu. Supermarkety, potraviny či obchody so zeleninou, ovocím a každodennými potrebami opäť otvorili.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Z každej domácnosti môže ísť nakupovať len jedna osoba so špeciálnym povolením, a to len na dve hodiny denne.

Čínske úrady v sobotu informovali, že všetkých 41 nových prípadov v celej krajine zistili u ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia. Celkovo zomrelo za uplynulých 24 hodín sedem osôb, z toho šesť vo Wu-chane.

 

img

 

Vláda zruší karanténu mesta až po tom, ako tam nebudú mať žiadny nový prípad 14 dní po sebe.

Premiér Li Kche-čchiang zároveň vyzval k "stabilizácii trhových subjektov a obnove hospodárstva a sociálneho poriadku". Upozornil, že v súčasnosti sú naďalej dôležité kontrolné a preventívne opatrenia. Vláda spustila aj webstránku, na ktorej si ľudia môžu nájsť nové zamestnanie. Veria, že do konca júna tak obsadia desať miliónov pracovných pozícií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona