Vo Westminsterskom opátstve sa konala bohoslužba za obete útoku v Londýne

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 07:46 • 2 min
Vo Westminsterskom opátstve sa konala bohoslužba za obete útoku v Londýne

LONDÝN - Britský princ William s manželkou Kate a mladším bratom Harrym sa dnes spoločne so zranenými a rodinami obetí teroristického útoku v Londýne z 22. marca zúčastnili na medzináboženskej bohoslužbe vo Westminsterskom opátstve.

slovakia

left justify in out

Asi 1800 ľudí prišlo na obrad, ktorý sa uskutočnil iba niekoľko stoviek metrov od Westminsterského mostu, kde Khalid Masood vrážal s autom do chodcov, na čo ubodal nožom policajta pred parlamentom.

 

"Čo by mohlo motivovať muža, aby si prenajal auto a išiel s ním z Birminghamu do Brightonu a potom do Londýna, kde s ním vo veľkej rýchlosti vbehol do ľudí, s ktorými sa nikdy nestretol, ktorých nemohol poznať, voči ktorým nemohol mať osobnú zášť a nemal dôvod ich nenávidieť, potom bežať k bráne Westminsterského paláca, aby tam zavinil ďalšiu smrť? Je pravdepodobné, že sa to nikdy nedozvieme," povedal dnes westminsterský dekan John Hall.

 

Medzi prítomnými bola Američanka Melissa Cochranová, ktorá prišla na invalidnom vozíku. Jej 54-ročný manžel Kurt pri útoku zomrel. Pár z Utahu oslavoval v Londýne 25. výročie svojej svadby.

 

Pri útoku prišli ďalej o život policajt Keith Palmer, 75-ročný čistič okien na dôchodku Leslie Rhodes a 44-ročná Aysha Fradeová. Princ William pred bohoslužbou položil veniec z červených a bielych jarných kvetín k Pamätníku nevinných obetí v opátstve, venovanému tým, ktorí prišli o život alebo boli mučení či utláčaní vo svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies