Vo washingtonskom hoteli náhle zomrel zakladateľ Russia Today, vysielajúcej v angličtine

NETKY.SK • 7 November 2015, 06:31 • 2 min
Vo washingtonskom hoteli náhle zomrel zakladateľ Russia Today, vysielajúcej v angličtine

WASHINGTON - Vo veku 57 rokov zomrel vo štvrtok vo Washingtone bývalý ruský minister tlače Michail Lesin, ktorý šéfoval aj vplyvnému mediálnemu holdingu Gazprom-Media, informovali v noci nadnes ruské agentúry.

slovakia

left justify in out

Lesin podľa nich podľahol infarktu. Stalo sa tak počas jeho návštevy vo Washingtone, kde sa ubytoval v hoteli Dupont. Jeho telo našla v izbe vo štvrtok ráno chyžná. Identifikácia tela trvala dlhšie, pretože v izbe údajne neboli žiadne doklady totožnosti. Izba však bola na Lesinovo meno.


Podľa televízie ABC zatiaľ nie je jasné, ako dlho bol Lesin vo Washingtone. Jeho náhlu smrť teraz vyšetruje polícia v spolupráci s ruským veľvyslanectvom a jeho príbuznými.


Ako informovala americká spoločnosť ABC News, práve Lesinovi sa pripisujú zásluhy o založenie v angličtine vysielajúcej spravodajskej siete Russia Today, ktorá má podporu ruskej vlády a ktorá prináša "ruský pohľad" na udalosti na medzinárodnej politickej scéne.


Časť amerických politikov tiež označovala Lesina za hlavného aktéra úsilia Kremľa cenzurovať nezávislé ruské televízne stanice.


Podľa ABC v USA Lesina podozrievali z korupcie a prania špinavých peňazí. Americkí kongresmani upozorňovali, že Lesin v období, keď bol štátnym zamestnancom, nahromadil na svojich bankových účtoch v Európe a USA mnoho miliónov dolárov. Okrem toho bol vlastníkom viacerých domov v Los Angeles, ktorých celková hodnota sa pohybuje okolo 28 miliónov dolárov. Nie je známe, či sa americký Federálny úrad pre vyšetrovania (FBI) vôbec začal zaoberať týmito obvineniami, podotkla stanica ABC News.


Lesin bol v rokoch 1999-2004 ministrom pre tlač, rozhlas a televíziu, pričom veľmi často sprevádzal prezidenta Vladimira Putina počas jeho oficiálnych návštev. V roku 2013 sa stal šéfom holdingu Gazprom-Media, ktorý sa označuje za jednu z najväčších mediálnych skupín v Rusku i Európe. O rok neskôr sa však Lesin funkcie vzdal - údajne z rodinných dôvodov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies