Vo Vysokých Tatrách začali so zasnežovaním zjazdoviek

NETKY.SK • 8 November 2016, 10:48 • 2 min
Vo Vysokých Tatrách začali so zasnežovaním zjazdoviek

STARÝ SMOKOVEC – V niektorých lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách už z pondelka na utorok začali s technickým zasnežovaním zjazdoviek. Ako agentúru SITA informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk v Tatrách, týka sa to zjazdoviek zo Skalnatého plesa a tiež zjazdovky Solisko na Štrbskom Plese.

slovakia

left justify in out

Umožnili to podľa jej slov najmä mrazivé teploty v noci, ktoré dosiahli na Skalnatom plese napríklad mínus sedem stupňov Celzia a na Solisku mínus šesť stupňov. „Monitorujeme počasie a predpokladáme, že v prípade priaznivých podmienok na zasnežovanie budeme pokračovať v zasnežovaní celý týždeň,“ uviedla Fabianová. S príchodom nízkych teplôt sa podľa jej slov zasnežovanie presunie aj na zjazdovky v nižších polohách, konkrétne Interski, Esíčko a Turistická.

 

Tatranci sa aj takýmto spôsobom postupne pripravujú na nadchádzajúcu zimnú sezónu. Tá odštartuje o viac ako dva týždne, a to 25. novembra otvorením najnavštevovanejšej tatranskej atrakcie, Tatranského ľadového dómu. Nosnou témou diela, s ktorého stavbou sa začalo pred týždňom, bude spišská gotika. V súčasnosti buduje atrakciu 15 sochárov spolu s pomocníkmi.

 

Súčasťou lyžiarskej sezóny vo Vysokých Tatrách bude aj viacero noviniek. V lyžiarskych strediskách na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici napríklad pribudnú nové detské vleky na časti zjazdovky Interski a tiež na zjazdovke Buková hora. K zime budú aj tento rok patriť už známe podujatia, ako sú neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch s názvom Tatry Ice Master, Snežné psy či Snehuliaci na Skalnatom plese. Lyžiari si rovnako budú môcť vychutnať skorú rannú lyžovačku na čerstvo upravených zjazdovkách, tú ponúknu okrem Tatranskej Lomnice už aj svahy Soliska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona