Vo Vysokých Tatrách ratovali turistu a muža na bicykli

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 18:44 • 2 min
Vo Vysokých Tatrách ratovali turistu a muža na bicykli

BRATISLAVA - Horská záchranná služba dnes pomáhala v horách zranenému cyklistovi aj turistovi. Vážny úraz cyklistu sa dnes poobede stal na Malinôm Brde v bike parku. Ako agentúru SITA ďalej informovala Horská záchranná služba (HZS), 24-ročný slovenský cyklista nezvládol jazdu na bicykli a vyletel z trate.

slovakia

left justify in out

Bezprostredne po páde bol v krátko bezvedomí. Záchranári mu na mieste poskytli neodkladnú starostlivosť a s podozrením na otras mozgu ho odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

Horskí záchranári vyrazili dnes na obed na pomoc slovenskému turistovi vo Vysokých Tatrách. Dvojica kamarátov sa vybrala na túru zo Ždiaru cez Monkovú dolinu na Biele plesá. Tesne nad Kopským sedlom však začal jeden z nich pociťovať nevoľnosť, 40-ročnému mužovi sa ťažko dýchalo a tŕpli mu ruky. Záchranári HZS požiadali o spoluprácu Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu, ale pre nepriaznivé poveternostné podmienky vrtuľník nemohol vzlietnuť. Záchranári po príchode do Kopského sedla poskytli pacientovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Na nosidlách ho preniesli na Zelené pleso, odkiaľ pokračovali terénnym vozidlom na Bielu vodu. Pacienta odovzdali privolanej rýchlej zdravotnej pomoci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies