Vo Vysokých Tatrách pribudnú skibusové linky i nové zjazdovky

NETKY.SK • 24 November 2013, 15:53 • 2 min
Vo Vysokých Tatrách pribudnú skibusové linky i nové zjazdovky

VYSOKÉ TATRY - Kvalitu služieb by mala výrazne zlepšiť aj nová 15-miestna kabínková lanovka zo stanice Štart na Skalnaté pleso.

slovakia

left justify in out

Hoci sneh je vo Vysokých Tatrách zatiaľ len vo vyšších polohách, Tatranci už vrcholia s prípravami na novú zimnú sezónu.

"Prichádzame s viacerými novinkami, okrem iného tento rok vylepšujeme skibus, ktorý bude jazdiť na viacerých nových linkách. Najväčšou novinkou je prepojenie Popradu a Štrbského Plesa," uviedla pre TASR výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Linka bude premávať dvakrát denne, ráno a poobede po lyžovačke o 16. hodine s tým, že bude prechádzať cez Starý Smokovec. Odtiaľ sa budú môcť následne lyžiari z Tatranskej Lomnice napojiť na túto linku a odviesť sa na Štrbské Pleso. "Samozrejmosťou je kyvadlová doprava na Štrbskom Plese z hlavného parkoviska, a tiež prepojenie Tatranských Zrubov cez Starý Smokovec do Tatranskej Lomnice. Trikrát denne bude jazdiť skibus aj z Tatranskej Lomnice do Tatranských Matliarov a tiež z Tatranskej Lomnice do Starej Lesnej a Veľkej Lomnice, čím chceme podporiť infraštruktúru v podhorí," dodala Maťašovská s tým, že pokračovať budú tento rok aj večerné linky skibusmi z Vysokých Tatier do Popradu.

Pod záštitou OOCR budú aj tento rok upravované bežecké lyžiarske trasy na území Vysokých Tatier, spolu ich bude 80 kilometrov. Najviac trás, v celkovej dĺžke viac ako 26 kilometrov, pritom bude na Štrbskom Plese, kde je tradícia bežeckého lyžovania najsilnejšia. "Čo sa týka zjazdového lyžovania, dve nové zjazdovky pribudnú v Tatranskej Lomnici, červená trasa Esíčka a Bukova hora západ pre menej zdatných lyžiarov. Na Štrbskom Plese sa zase vybudovala dlho očakávaná modrá zjazdovka pre rodiny s deťmi, rozšíri a presunie sa sem tiež detská škôlka," upozornila Maťašovská.

Okrem toho sa rozšíri ponuka gastronómie na Skalnatom plese a kvalitu služieb by mala výrazne zlepšiť aj nová 15-miestna kabínková lanovka zo stanice Štart na Skalnaté pleso. V popradskom akvaparku by mal byť otvorený aj úplne nový detský svet. Minulý rok bola prvá lyžovačka na tatranských svahoch 8. decembra, tento rok sa zatiaľ so zasnežovaním pre teplé počasie ešte nezačalo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies