Vo Vysokých Tatrách otvorili letnú sezónu, očakávajú viac turistov

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 12:17 • 2 min
Vo Vysokých Tatrách otvorili letnú sezónu, očakávajú viac turistov

POPRAD - Symbolickým odomknutím hladiny Štrbského Plesa dnes vo Vysokých Tatrách oficiálne otvorili letnú turistickú sezónu.

slovakia

left justify in out

„Vzhľadom na vývoj bezpečnostnej situácie vo svete a vďaka vnímaniu Slovenska stále ako bezpečnej krajiny očakávame, že by v tomto roku mohol počet návštevníkov regiónu Vysokých Tatier oproti minulému roku v rámci nadchádzajúcej letnej sezóny o niečo narásť,“ uviedla pre agentúru SITA výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Andrea Žigová. Podľa jej slov sa dovolenkovať na Slovensku a v Tatrách stále oplatí. Tatranci pripravujú pre návštevníkov bohatý program počas celého leta.

 

Už nasledujúci týždeň bude v regióne patriť športu, gastronómii i kultúre, a to v rámci takzvaného týždňa otvárania letnej turistickej sezóny. Pod Tatrami to bude žiť športom od 13. do 18. júna, keď sa v Poprade uskutoční jedno z najvýznamnejších medzinárodných tenisových podujatí Poprad-Tatry ATP Challenger Tour 2016. Týždeň plný výnimočného programu obohatí aj 5. ročník festivalu talianskej kultúry a gastronómie Viva Italia v Poprade, ktorý sa začne 15. júna a potrvá až do soboty 18. júna. Po zimnej sezónnej uzávere vo Vysokých Tatrách, ktorej platnosť sa končí 15. júna, bude v celej dĺžke otvorených viac ako 600 kilometrov značených turistických chodníkov.

 

Otváranie letnej turistickej sezóny vyvrcholí víkendovým programom priamo vo Vysokých Tatrách. V piatok 17. júna sa uskutoční Stretnutie pri Kyselke s nočným programom, posvätia tam prameň smokoveckej kyselky a slávnostne otvoria tatranské kultúrne leto. Hosťom večerného programu bude hudobníčka Katka Knechtová. V sobotu 18. júna symbolicky sprístupnia tatranské chodníky turistom pri Popradskom plese, pripravené budú ukážky práce záchranárov i umeleckí remeselníci. Na nedeľu je naplánované podujatie pre rodiny s názvom Tatranský juniáles v mestskom parku v Tatranskej Lomnici. Pre milovníkov športu bude v dňoch 17. až 19. júna pripravené ďalšie podujatie zo série Tatry v pohybe, pôjde o 6. ročník Tatry Running tour na Štrbskom Plese.

 

Tatranci tento rok ponúkajú svojim návštevníkom letnú verziu regionálnej karty Tatry Card. „Regionálna karta zážitkov aj v tomto roku prináša množstvo benefitov, výhod a zážitkov. Z tých najdôležitejších spomeniem bezplatné ekologické cestovanie v rámci Vysokých Tatier električkou a zubačkou či bezplatné horské poistenie,“ informovala Žigová. Držitelia karty sa podľa jej slov môžu tešiť na množstvo benefitov a zliav u poskytovateľov služieb v regióne ako napríklad v popradskom akvaparku, v rámci wellness či gastronomických prevádzok, ako aj na viaceré adrenalínové zážitky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona