Vo Vysokých Tatrách blesk zasiahol strom, zranili sa tri deti

NETKY.SK • 9 August 2013, 18:01 • 2 min
Vo Vysokých Tatrách blesk zasiahol strom, zranili sa tri deti

POPRAD – Vo Vysokých Tatrách blesk zasiahol tri deti. Nehoda sa stala na turistickom chodníku asi desať minút od Štrbského Plesa. Blesk udrel do neďalekého stromu a chlapca vo veku približne sedem rokov tlaková vlna odhodila, no neutrpel vážnejšie poranenia. Dve dievčatá vo veku 13 rokov boli krátko v bezvedomí.

slovakia

left justify in out

Po oznámení udalosti odišli na miesto horskí záchranári z Vysokých Tatier a dve posádky Rýchlej zdravotnej pomoci. Po príchode horských záchranárov na miesto udalosti bolo už vážnejšie poranené dievča v rukách jednej z posádok Rýchlej zdravotnej pomoci. Druhému dievčaťu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť horskí záchranári. Mladú turistku následne horskí záchranári terénnym autom doviezli k hotelu Kempinski, kde dievčinu odovzdali druhej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci a spoločne s chlapcom ich odviezli na ďalšie vyšetrenia do zdravotníckeho zariadenia, informovala Horská záchranná služba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona