Vo vyše 30 mestách a obciach opäť prebieha volebná kampaň

NETKY.SK • 18 Október 2012, 08:43 • 2 min
Vo vyše 30 mestách a obciach opäť prebieha volebná kampaň

Vo vyše 30 mestách a obciach opäť prebieha volebná kampaň

slovakia

left justify in out

img

Voľby na 27. októbra vyhlásil predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Vo vyše 30 slovenských mestách a obciach opäť prebieha volebná kampaň. Potrvá ešte týždeň, do 25. októbra. V sobotu 27. októbra si následne budú obyvatelia dotknutých miest a obcí opäť voliť primátorov, starostov a miestnych poslancov. Dôvody na opakovanie hlasovania sú rôzne.


Rožňave sa uskutoční voľba primátora preto, že ten doterajší Vladislav Laciak sa koncom mája vzdal funkcie. Rovnako sa zachovali aj starostovia obcí Belín, Hermanovce, Ivančiná, Kamenín, Nový Salaš, Poluvsie, Rohov, Bojná, Dobrá Voda, Kostolec a Vrbovka, tak si ľudia musia zvoliť nových.

V obciach Bátorove Kosihy, Ovčiarsko, Babín a Bellova Ves si voľby tamojší obyvatelia vypýtali sami, keď v miestnom referende svojich starostov odvolali. V Slizkom, v Kubáňove, v Lehote nad Rimavicou, v Malých Levároch, Petroviciach, Šemetkovciach a v Zubáku si budú ľudia voliť nových starostov pre úmrtie tých predchádzajúcich.

Obyvatelia obcí Holumnica, Lomnička, Zemianska Olča a Dobrohošť prišli o starostov pre právoplatné odsúdenie za úmyselný trestný čin. Obec Kľačany si voľby zopakuje kvôli tomu, že starosta prišiel o funkciu pre nezlučiteľnosť s inou funkciou. Pôvodne si starostov mali voliť aj obce Ondavka a Harakovce, podľa Lívie Škultétyovej z ministerstva vnútra sa však nenašli kandidáti.

V ďalších obciach budú voľby poslancov. Ľudia si ich zopakujú v niektorých prípadoch preto, že v predchádzajúcom hlasovaní o miesto v zastupiteľstve neprejavil záujem nikto, alebo preto, že niektorým poslancom z rôznych dôvodov zanikli mandáty. Voľby na 27. októbra vyhlásil predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies