Vo Vyhniach sa súťaží o najlepší guláš

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 14:24 • 2 min
Vo Vyhniach sa súťaží o najlepší guláš

VYHNE - Najrôznejšie vône sa dnes vznášajú nad dejiskom 6. Majstrovstiev Vyhní vo varení guľášu. Ako pre TASR povedal hlavný organizátor súťaže Martin Majerský, pre malú obec v okrese Žiar nad Hronom je to skôr komorné podujatie, kde súťaží maximálne desať tímov.

slovakia

left justify in out

Guľáše z diviny, bravčoviny, hovädziny s najrôznejšími ingredienciami vo Vyhniach už rozvoniavajú naplno. Samotnú súťaž však vyhodnotia až v popoludňajších hodinách. "V skutočnosti tu nejde o to, kto vyhrá. Najdôležitejšia je tu atmosféra a tá je aj tento rok vynikajúca. Možno vôňa alebo dobrá nálada sem už prilákala desiatky rekreantov z neďalekého okolia. Samotná súťaž je určená skôr pre domáce tímy, ale tento rok tu máme aj hostí z Bratislavy a z Jacoviec. Práve druhý hosťujúci kolektív je aj guľášovým šampiónom v okrese Topoľčany. Ako sme tak chodili aj okolo ich stánku, rozvoniava to skutočne znamenite, ale svoje tajomstvo si vyzradiť zatiaľ nechcú," povedal Majerský.
      

Organizátori v obci Vyhne zabezpečujú súťažiacim len základný servis, ako je voda a stôl. Všetky suroviny a koreniny na prípravu guľášov si kuchári nosia sami, čo zabezpečuje, že súťažné guľáše sú skutočne rôznorodé a neopakovateľné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies