Vo východných častiach Aleppa zostalo už len asi 8000 povstalcov

NETKY.SK • 6 Október 2016, 17:03 • 2 min
Vo východných častiach Aleppa zostalo už len asi 8000 povstalcov

ŽENEVA - Iba približne 8000 povstaleckých bojovníkov sa skrýva vo východných častiach severosýrskeho mesta Aleppo, kde vláda podniká ofenzívu s cieľom získať pod kontrolu aj tieto štvrte. Medzi týmito povstalcami je maximálne 900 príslušníkov sýrskej odnože teroristickej siete al-Káida, oznámil dnes osobitný vyslanec OSN pre Sýriu Staffan de Mistura.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyjadrenia de Misturu len zdôrazňujú surovosť bojov v Aleppe, kde 275.000 civilných obyvateľov v obliehaných častiach mesta ovládaných povstalcami zúfalo čaká na humanitárnu pomoc.

 

De Mistura na tlačovej konferencii v Ženeve výrazne poopravil smerom nadol svoj skorší odhad, ktorý Bezpečnostná rada OSN zverejnila minulý mesiac. Vyše polovicu všetkých bojovníkov v Aleppe mali podľa neho tvoriť členovia militantnej skupiny napojenej na al-Káidu s názvom Džabhat Fath aš-Šám, predtým známej ako Front an-Nusra.

 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov minulý týždeň v interview pre britskú stanicu BBC vyhlásil, že 50 percent opozičných bojovníkov v Aleppe je z Frontu an-Nusra, "ako to potvrdila aj OSN". Prepis tohto Lavrovovho vyhlásenia je zverejnený na webových stránkach rezortu ruskej diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies