Vo východnom Jeruzaleme vznikne 1000 nových obydlí

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 10:42 • 2 min
Vo východnom Jeruzaleme vznikne 1000 nových obydlí

JERUZALEM - Izrael sa pripravuje na výstavbu viac ako 10000 nových obydlí, ktoré vzniknú v anektovanom východnom Jeruzaleme.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra AFP, ktorá sa pritom odvoláva na Dannyho Seidemanna, šéfa mimovládnej organizácie Pozemský Jeruzalem zaoberajúcej sa monitorovaním výstavby židovských osád na okupovaných palestínskych územiach. Nové izraelské obydlia pritom vzniknú v prevažne Arabmi obývaných štvrtiach.

Na tieto správy už reagoval aj hlavný palestínsky vyjednávač Saíb Irikát. Nové osady podľa neho "zničia" nedávne snahy amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, ktorý sa uplynulých mesiacoch osobne angažuje v naštartovaní mierových rokovaní na Blízkom východe. 

Izrael je dlhodobo pod paľbou medzinárodnej kritiky za neprestávajúce budovanie obydlí na okupovanom Západom Brehu a vo východnom Jeruzaleme, ktorý má byť hlavným mestom budúceho palestínskeho štátu. Medzinárodné spoločenstvo totiž neuznáva izraelskú kontrolu nad územiami zabratými po vojne v roku 1967. Všetky izraelské stavby na palestínskych územiach za takzvanou zelenou čiarou sú z pohľadu medzinárodného práva ilegálne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies