Vo Vůjtkovej nominácii na exhibíciu jedenásť slovanistov

NETKY.SK • 29 Január 2014, 07:40 • 2 min
Vo Vůjtkovej nominácii na exhibíciu jedenásť slovanistov

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek oznámil nomináciu na exhibičný zápas proti výberu Tipsport extraligy, ktorý je na programe v pondelok 3. februára 2014 o 19.00 h.

slovakia

left justify in out

Jedenástku olympionikov doplnil 66-ročný český kouč o siedmich hokejistov, ktorí budú mať označenie P-hráči. Zvyšok tvoria hokejisti, ktorí budú trénovať so slovenskou reprezentáciou v Bratislave od 31. januára do 3. februára.

"Okrem olympionikov sme vybrali aj siedmich sparingových hráčov, z ktorých pocestujú do Soči šiesti. Zvolili sme si ich spomedzi skupiny asi pätnástich hokejistov, ktorí pripadali do úvahy. Všetko ide o reprezentantov, ktorí v tíme už niečo odohrali a majú na konte aj štarty na majstrovstvách sveta či minulých olympiádach. Sú to chlapci, ktorí sú schopní nahradiť hráčov z nominovanej dvadsaťpäťky,“ povedal tréner Vladimír Vůjtek. 

Okrem osemnástky olympionikov a sparingových hráčov sa budú v Bratislave s tímom pripravovať aj ďalší šiesti hokejisti. "Toto sú zasa chlapci, s ktorými vážne počítame do reprezentácie v budúcnosti aj smerom k májovým majstrovstvám sveta. Tie sa uskutočnia v bieloruskom Minsku,“ pridal Vladimír Vůjtek. 

Po exhibičnom zápase odletia slovenskí reprezentanti do Soči v stredu 5. februára. 

NOMINÁCIA SR NA ZÁPAS PROTI VÝBERU TIPSPORT EXTRALIGY (3. 2.) 
BRANKÁRI: Ján Laco (Donbas Doneck/KHL), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL) 
OBRANCOVIA: Ivan Baranka (Avangard Omsk/KHL), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice/ČR), Milan Jurčina (TPS Turku/Fín.), Vladimír Mihálik, Martin Štajnoch (obaja Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb/KHL), René Vydarený (HK Mountfield Hradec Králové/ČR), Patrik Luža (HK Orange 20, do 2. 2.) 
ÚTOČNÍCI: Martin Bakoš, Milan Bartovič, Mário Bližňák, Michel Miklík, Juraj Mikúš, Peter Ölvecký, Branko Radivojevič, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Marcel Haščák, Marcel Hossa (obaja Dinamo Riga/KHL), Tomáš Marcinko (HC Košice), Tomáš Surový (Dinamo Minsk/KHL), Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa/KHL) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona