Vo Vůjtekovej nominácii na Bielorusko aj Šatan so Záborským

NETKY.SK • 30 Január 2012, 13:44 • 2 min
Vo Vůjtekovej nominácii na Bielorusko aj Šatan so Záborským

Vo Vůjtekovej nominácii na Bielorusko aj Šatan so Záborským - Hokej Miroslav Šatan a Tomáš Záborský sú najzaujímavejšie mená v kádri slovenskej hokejovej reprezentácie na turnaj v Bielorusku. Tréner Vladimír Vůjtek oznámil v pondelok nomináciu, v ktorej j

slovakia

left justify in out

img

Miroslav Šatan a Tomáš Záborský sú najzaujímavejšie mená v kádri slovenskej hokejovej reprezentácie na turnaj v Bielorusku. Tréner Vladimír Vůjtek oznámil v pondelok nomináciu, v ktorej je aj úplný nováčik Richard Rapáč.   
      Realizačný tím však so Záborským ešte bude hovoriť. "Zajtra odlietame do Helsínk, kde máme stretnutie s Kudročom a Záborským a pozrieme si zápas Jokeritu s Porim. Zároveň bude obhliadka hotela a arény, v ktorých budeme pôsobiť počas MS," informoval generálny manažér Otto Sýkora. 
      Sýkora s Vůjtkom v uplynulých dňoch nelenili. Štyri dni strávili v  Tatrách, kde sledovali aj zápasy Levu Poprad s Minskom a CSKA Moskva: "Hovorili sme s Rasťom Staňom, s Tomášom Surovým, s Petrom Podhradským i s Lacom Nagyom. Po tejto akcii v Bielorusku odlietame 19. februára za oceán, kde uvidíme zápas NHL Florida - Anaheim. Stretneme sa s Tomášom Kopeckým i Ľubom Višňovským, neskôr aj s Mariánom Hossom v Chicagu, a pokračuje to s Jarom Halákom, Zdenom Chárom atď. Z osmičky adeptov na štart na majstrovstvách sveta je otázny iba Višňovský.
            Podľa generálneho manažéra v súčasnom kádri v treťom sezónnom asociačnom termíne opäť chýba viacero hráčov, ktorých by v ňom tréner rád videl: "Je to stále tá istá story, niektorí majú zranenia, ale niektorí sa ospravedlnili z rôznych iných príčin. Nemáme úplne taký tím, s akým by sme chceli hrať." 
      Vůjtek potvrdil, že káder je ďaleko od optima, ale je s tým zmierený: "Mrzí nás, že sme ešte nevideli Staňu, Surového, Podhradského a Nagya. Bohužiaľ neprišli ani na jednu akciu. Treba potom zvážiť, či ich povoláme do záverečnej prípravy. Na druhej strane samozrejme nie sme v situácii, aby sme sa mohli len tak  zbaviť záujmu o takýchto hráčov. Na turnaj sa tešíme, na tých predchádzajúcich dvoch v Mníchove a v Klagenfurte všetci príkladne bojovali a verím, že to bude tak aj teraz."
      Turnaj v bieloruskom Minsku má názov BelSwissBank Tournament a formát totožný s tým decembrovým z rakúskeho Klagenfurtu. V piatok 10. februára sa Slováci stretnú so Švajčiarskom a o deň neskôr vo finále alebo v zápase o 3. miesto so súperom z dvojice Bielorusko - Nemecko.  
      Nominácia SR:
      brankári - Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec/ČR, 7/0 reprezentačných štartov/gólov), Július Hudáček (Södertälje/Švéd., 5)
      obrancovia - Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL, 46/3), Milan Hruška (Kometa Brno/ČR, 8/1), Kristián Kudroč (Ässät Pori/Fín., 19/0), Vladimír Mihálik (Timra IK/Švéd., 15/1), Michal Sersen (Sparta Praha/ČR, 29/2), Richard Stehlík (Atlant Mytišči/KHL, 71/2), Ján Tabaček (HC Košice, 13/0), René Vydarený (Č. Budějovice/ČR, 63/3)
      útočníci - Milan Bartovič (Bilí Tigři Liberec/ČR, 51/11), Mário Bližňák (Sparta Praha/ČR, 5/0), Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk/KHL, 47/6), Marcel Haščák (HC Košice, 13/1), Marek Hovorka (Rytíři Kladno/ČR, 3/0), Roman Kukumberg (Slovan Bratislava, 90/20), Michel Miklík (HC Košice, 17/3), Juraj Mikúš (TPS Turku/Fín., 43/6), Richard Rapáč (HK Poprad, 0/0), Štefan Ružička (Spartak Moskva/KHL, 34/13), Miroslav Šatan (Slovan, 145/75), Tomáš Záborský (Ässät Pori, 8/3).
      Náhradníci: brankár Ján Laco (Lev Poprad), obranca Ivan Švarný (Slovan), útočníci Tomáš Bulík (Slovan), Vladimír Dravecký (Košice), Rastislav Špirko (Lev)   

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona