Vo Vrátnej doline sa pri zlaňovaní ľadopádu zranil 32-ročný muž

NETKY.SK • 19 Február 2017, 16:33 • 2 min
Vo Vrátnej doline sa pri zlaňovaní ľadopádu zranil 32-ročný muž

TERCHOVÁ - Záchranárov z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Malá Fatra dnes požiadali o pomoc pre 32-ročného Slováka, ktorý spadol pri zlaňovaní ľadopádu z výšky približne 20 metrov a spôsobil si mnohopočetné vážne poranenia.

slovakia

left justify in out

Na miesto nehody okamžite pozemne vyslali záchranárov HZS a zároveň o súčinnosť požiadali posádku leteckých záchranárov z Banskej Bystrice. "Leteckí záchranári vzali na palubu horského záchranára, avšak zásah pomocou leteckej techniky pre exponovanosť terénu nebolo možné vykonať a posádka sa vrátila na heliport do Štefanovej. Po príchode na miesto nehody poskytli záchranári HZS pacientovi neodkladné zdravotné ošetrenie, prvú pomoc a pomocou saní akija a lanovej techniky ho transportovali k heliportu. Muža následne naložili na palubu vrtuľníka a letecky transportovali do nemocnice v Žiline," informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies