Vo vranovskom priemyselnom parku plánuje investor spustiť výrobu nábojov

NETKY.SK • 5 Október 2016, 16:22 • 2 min
Vo vranovskom priemyselnom parku plánuje investor spustiť výrobu nábojov

VRANOV NAD TOPĽOU - Vo vranovskom priemyselnom parku by malo vzniknúť 200 nových pracovných miest. Firma eCont plánuje výrobu nábojov pre európsky trh.

slovakia

left justify in out

Predložila preto mestu požiadavku na nájom priestorov o ploche takmer 4300 štvorcových metrov (m2). Vystavať by sa tu mali tri haly. Investičný náklad predstavuje sumu 15 miliónov eur. Spoločnosť má v pláne spustiť prevádzku maximálne do polovice roku 2018.

 

„Je to úzko špecializovaná práca, ktorá je pod veľkým drobnohľadom,“ uviedol na ostatnom zasadnutí mestských poslancov vo Vranove nad Topľou splnomocnený zástupca spoločnosti Jozef Tarkanič. Pri výrobe sa totiž používa výbušný materiál, konkrétne pušný prach. V tomto smere bude firma podľa slov Tarkaniča postupovať v súlade s banským zákonom a ďalšími požiadavkami a predpismi.

 

Spoločnosť bude v dvojzmennej prevádzke potrebovať stredoškolsky a vysokoškolsky vzdelaných ľudí. V projekte sú zahrnuté aj školenia, to znamená, že časť zamestnancov sa bude kvalifikovať. „Budeme oslovovať aj ľudí, ktorí sú vonku, alebo sú zamestnaní na západnom Slovensku, aby sa vrátili domov,“ dodal zástupca firmy.

 

Do konca roka by mala byť spracovaná projektová dokumentácia so stavebným povolením, na budúci rok by sa malo začať stavať. Investor očakáva finančnú podporu v objeme 35 % priamou dotáciou od ministerstva hospodárstva. Tá bude reálna až po spustení prevádzky.

 

Výška nájmu predstavuje 0,15 eura za m2 na rok. Podmienkou je, aby bola doba nájmu 12 rokov a uvedený charakter výroby bude zachovaný počas celého času nájmu. Predkupné právo získa spoločnosť po uplynutí nájmu, kedy bude mať možnosť odkúpiť pozemky za sumu jedno euro za m2.

 

Priemyselný park vo Vranove nad Topľou bol vybudovaný približne pred šiestimi rokmi. Podľa slov primátora mesta Jána Ragana je to zelený priemyselný park, to znamená, že tam nie sú žiadne budovy, ale sú tam k dispozícii všetky siete, teda voda, plyn, elektrina, osvetlenie. Sú tam komunikácie, parkoviská a oplotenie. Momentálne je priemyselný park prázdny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona