Vo Vorarlbersku napadlo 30 až 40 centimetrov nového snehu

NETKY.SK • 25 Január 2012, 07:46 • 2 min
Vo Vorarlbersku napadlo 30 až 40 centimetrov nového snehu

Vo Vorarlbersku napadlo 30 až 40 centimetrov nového snehu - Svet Obce Lech a Zürs v rakúskom Vorarlbersku dnes zostali opäť odrezané od okolitého sveta po tom, ako v noci napadalo ďalších 30 až 40 centimetrov nového snehu. Po páde lavín uzavreli úseky cie

slovakia

left justify in out

img

Obce Lech a Zürs v rakúskom Vorarlbersku dnes zostali opäť odrezané od okolitého sveta po tom, ako v noci napadalo ďalších 30 až 40 centimetrov nového snehu. Po páde lavín uzavreli úseky ciest L197 a L198 v tejto rakúskej spolkovej krajine.
      Lavínové nebezpečenstvo vo Vorarlbersku odborníci stanovili na tretí stupeň, ale nad 2000 metrov je v niektorých oblastiach štvrtý stupeň. Ludwig Muxel, starosta obce Lech, označil za nezvyčajné, že obec zostala opakovane neprístupná počas niekoľkých dní.
      "To sa už nestalo mnohé, mnohé roky," povedal starosta. Hlavným nebezpečenstvom vo Vorarlbersku je nový a naviaty sneh z predchádzajúcich dní. Pád lavíny môžu dokonca spôsobiť už jednotliví lyžiari. Preto úrady naliehavo vyzvali ľudí, aby neopúšťali bezpečné zjazdovky.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies