Vo Volkswagene sa stane angličtina hlavným jazykom komunikácie

NETKY.SK • 16 December 2016, 17:00 • 2 min
Vo Volkswagene sa stane angličtina hlavným jazykom komunikácie

WOLFSBURG - Vo Volkswagene (VW) časom nahradí angličtina nemčinu ako komunikačný jazyk. Uviedol to člen správnej rady pre personálne záležitosti Karlheinz Blessing. Koncern sa tým chce stať príťažlivejším pre medzinárodných topmanažérov.

slovakia

left justify in out

"Ako globálne pôsobiaci koncern potrebujeme po celom svete najlepších ľudí", uviedol Blessing. Do konca roku 2021 bude prechodné obdobie, potom bude nové nariadenie o angličtine povinné.

 

Po anglicky sa bude hovoriť vo všetkých dcérach VW a v ich jednotlivých závodoch tak vo Wolfsburgu, ako aj v španielskom Seate či českej Škode. Zmena jazyka bude o to potrebnejšia, lebo manažment bude medzinárodný s bohatými skúsenosťami.

 

Vedúci pracovníci závodov budú môcť pôsobiť častejšie v zahraničí v iných značkách koncernu.

 

Angličtina ako hlavný jazyk Volkswagenu však nebude znamenať, že sa prestane v ňom hovoriť po nemecky. Ak sa zídu na porade vo Wolfsburgu, v Seate, či v Mladej Boleslavi Nemci, Španieli či Česi, budú hovoriť svojou rečou.

 

Po anglicky sa však bude hovoriť na konferenciách koncernu a v angličtine sa bude zhotovovať aj všetka dokumentácia a zápisy, ktoré budú dôležité pre všetky závody koncernu.

 

Doteraz sa vo VW hovorí po nemecky a pre manažérov, ktorí ju neovládajú, sa zabezpečuje preklad. "Chceme mať manažment, ktorý bude spolupracovať v záujme spoločných cieľov, ktorý bude mať rozsiahle vedomosti a zjednotenú silu znásobujúcu jeho možnosti, ktoré bude mať tento veľký koncern k dispozícii," povedal Blessing.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies