Vo Volkswagene sa nedarí nájsť vhodného kandidáta na šéfa dozornej rady

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 10:11 • 2 min
Vo Volkswagene sa nedarí nájsť vhodného kandidáta na šéfa dozornej rady

WOLFSBURG - Bývalý šéf odborového zväzu IG Metall Berthold Huber zostane najmenej do konca roka predsedom dozornej rady Volkswagenu (VW). Agentúra DPA sa odvoláva na informácie denníka Welt am Sonntag.

slovakia

left justify in out

Hľadanie vhodného nástupcu Ferdinanda Piëcha, ktorý rezignoval na funkciu koncom apríla, bolo neúspešné. Piëch opustil funkciu po nevydarenom pokuse zbaviť sa predsedu správnej rady koncernu Martina Winterkorna.

 

Predstaviteľ rodiny Porscheovcov a člen dozornej rady VW Wolfgang Porsche sa pokúsil kandidovať na uvoľnené kreslo v dozornej rade VW. Podľa informácií denníka nedávno oznámil, že o funkciu stratil záujem.

Spríbuznené rodiny Piëchovcov a Porscheovcov sú spolu väčšinovými podielnikmi najväčšieho európskeho a druhého najväčšieho svetového automobilového koncernu.

 

V spore vyvolanom Piëchom sa Porscheovci postavili za napadnutého Winterkorna. Pred vyše piatimi rokmi zase Piëch odrazil útok Porscheovcov, ktorí sa chceli zmocniť Volkswagenu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies