Vo voľbách v Moldavsku zvíťazila koalícia proeurópskych strán

NETKY.SK • 1 December 2014, 08:04 • 2 min
Vo voľbách v Moldavsku zvíťazila koalícia proeurópskych strán

KIŠIŇOV - V parlamentných voľbách v Moldavsku zvíťazili tri hlavné proeurópske strany, ktoré by mali byť schopné sformovať vládnu koalíciu.

slovakia

left justify in out

Podľa čiastkových oficiálnych výsledkov získala Liberálno-demokratická strana Moldavska (PLDM), Liberálna strana a Demokratická strana Moldavska (PDM) celkovo 44 percent hlasov, čo im dáva väčšinu v 101-člennom parlamente. Spomedzi jednotlivých strán najviac hlasov získala proruská socialistická strana s 21,5 percentami hlasov. opozičná Komunistická strana Moldavska (PCMR), ktorá bola jedným z favoritov volieb, dostala 17,8 percenta. Úrady zatiaľ spočítali 87 percent hlasov.

 

Výsledky naznačujú, že pri moci naďalej zostane vládna koalícia pod vedením premiéra Iurieho Leancu, ktorá podpísala asociačnú dohodu s EÚ. Sám premiér občanov prisľúbil, že Moldavsko vstúpi do únie do roku 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies