Vo voľbách starostu Novosibirska zvíťazil kandidát komunistov

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 11:18 • 2 min
Vo voľbách starostu Novosibirska zvíťazil kandidát komunistov

MOSKVA - V nedeľňajších predčasných voľbách starostu Novosibirska, tretieho najväčšieho ruského mesta, zvíťazil kandidát komunistov Anatolij Lokoť. Porazil Vladimira Znatkova - kandidáta vládnucej strany Jednotné Rusko. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, o ktorých dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lokoť získal 43,7 percenta hlasov, Znatkova podporilo 39,5 percenta voličov. Jeho porážka v Novosibirsku, ktoré má 1,4 milióna obyvateľov, je podľa Reuters tvrdou ranou pre Jednotné Rusko, obviňované z využívania mocenských pák, aby si udržalo vplyv v regiónoch, kde nemá podporu.
      

O funkciu starostu sa uchádzalo 11 kandidátov. Agentúra ITAR-TASS pripomenula, že predčasné voľby vyhlásili po tom, čo sa starosta Novosibirska Vladimir Gorodetskij vzdal 9. januára úradu, ktorý zastával od roku 2000, a stal sa zástupcom gubernátora oblasti.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies