Vo voľbách do VÚC kandiduje viac ako polovica mestských poslancov

NETKY.SK • 26 September 2017, 13:23 • 2 min
Vo voľbách do VÚC kandiduje viac ako polovica mestských poslancov

BRATISLAVA – V novembrových voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) kandiduje viac ako polovica bratislavských mestských poslancov. Do orgánov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa chce z celkového počtu 45 poslancov dostať 25 z nich.

slovakia

left justify in out

O post predsedu BSK zabojujú mestskí poslanci Ján Mrva a Jozef Uhler, ktorý sa uchádza aj o miesto poslanca v Zastupiteľstve BSK. Do krajského zastupiteľstva sa uchádza aj Martin Borguľa, Marta Černá, Ján Buocik, Slavomír Drozd či Martin Chren.

 

Krajskými poslancami sa chcú stať aj Branislav Kaliský, Lucia Štasselová, Soňa Svoreňová, Katarína Augustinič a Richard Mikulec. Rovnako aj Peter Pilinský, Rastislav Žitný a Radoslav Olekšák. Medzi zaregistrovanými kandidátmi pre voľby do Zastupiteľstva BSK je aj Vladimír Bajan, námestníčky primátora Ľudmila Farkašovská a Iveta Plšeková, Gabriela Ferenčáková, Marian Greksa, Peter Hochschorner a Elena Pätoprstá. Spomedzi mestských poslancov v novembrových voľbách do krajského zastupiteľstva kandiduje taktiež Peter Hanulík, Iveta Hanulíková a Juraj Káčer.

 

Voľby do VÚC budú v sobotu 4. novembra. Tentoraz budú jednokolové, čo znamená, že za predsedu bude zvolený kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov. O post predsedu BSK zabojuje vo voľbách celkovo 18 kandidátov. O 50 poslaneckých miest v Zastupiteľstve BSK v ďalšom volebnom období sa uchádza 362 kandidátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies