Vo voľbách do VÚC chcú ísť rómovia spoločne

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 12:20 • 2 min
Vo voľbách do VÚC chcú ísť rómovia spoločne

BRATISLAVA – Rómovia by mali ísť do volieb do orgánov samosprávnych krajov spoločne, myslí si predseda Strany Rómskej únie (SRÚ) na Slovensku František Tanko. Ďalšie dve registrované rómske politické strany Rómsku inteligenciu Slovenska a Stranu rómskej koalície preto vyzýva, aby sa vo voľbách zjednotili a podporili spoločných kandidátov.

slovakia

left justify in out

"SRÚ na Slovensku sa pripravuje do volieb VÚC. V najbližšom období plánujeme zjednocovací proces, aby Rómovia videli, že chceme ísť spoločnou cestou," vyhlásil Tanko na tlačovej besede.

Tanko tiež upozornil na problém kupovania voličských hlasov v chudobných rómskych osadách. "Rezolútne vyhlasujeme, že v každej rómskej osade, kde sú voliči, budeme sledovať a nahlasovať všetkých, ktorí budú dávať úplatky," povedal Tanko s tým, že už majú informácie o tom, že niektoré strany chcú hlasy kupovať. "Už začínajú oblbovať Rómov a rómskych aktivistov a chcú opäť zneužiť ich volebné právo. Sľubujú im, že ak sa stanú poslancami, postavia im montované rodinné domy," dodal Tanko. Predseda strany preto vyzýva všetky politické strany, aby hlasy Rómov nekupovali. "Pretože už máme systém nastavený tak, že ľudia sú poučení, aby to nahlasovali na polícii," ukončil. 

Voľby do VÚC sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 9. novembra. Termín hlasovania vyhlásil predseda parlamentu Pavol Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona