Vo Voderadoch môže vzniknúť Národné olympijské centrum

NETKY.SK • 25 Október 2013, 15:05 • 2 min
Vo Voderadoch môže vzniknúť Národné olympijské centrum

VODERADY - Národné olympijské centrum by mohlo vzniknúť v obci Voderady. S iniciatívou vyšiel predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, podporil ju aj starosta obce Marek Turanský a predseda vlády SR Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Priamo vo Voderadoch sa zoznámili s návrhom členovia výkonného výboru Slovenského olympijského výboru. Národné olympijské centrum by mohli zriadiť v priestoroch miestneho kaštieľa a priľahlého parku s celkovou rozlohou približne jedenásť hektárov.

"Naša obec v blízkosti diaľnice je veľmi dobre dopravne dostupná z Bratislavy aj z Trnavy, blízko sú aj Nitra a Galanta, čiže ďalšie silné dopravné ťahy. Sú tu významní investori a veľký potenciál ďalšieho rozvoja. Vieme ponúknuť dôstojné partnerstvo. Sme v situácii, že v nadchádzajúcom období sa už môžeme viac venovať kvalite ako kvantite. Aj premiér prejavil náklonnosť tejto myšlienke, ale hlavná iniciatíva musí vyjsť od Slovenského olympijského výboru," uviedol podľa olympic.sk starosta Voderadov Marek Turanský.

Na Slovensku podobné centrum na rozdiel od iných krajín chýba. Pozemky pod plánovaným centrom patria obci a Trnavskému samosprávnemu kraju. Kaštieľ sa v predchádzajúcich rokoch používal ako škola. "Ak by došlo k dohode so SOV o zriadení národného olympijského centra vo Voderadoch, mohli by sme založiť spoločnosť, do ktorej by VÚC a obec vložili tento majetok. Definovali by sme parametre tohto zariadenia a som presvedčený, že by sme našli aj zdroje na jeho financovanie. Aj ministerstvo školstva a Medzinárodný olympijský výbor by sa na tom mohli podieľať. Bol by to náš spoločný dar ďalším generáciám športovcov," cituje olympic.sk Tibora Mikuša.

Podľa prezidenta SOV Františka Chmelára by podobné partnerstvo bolo na Slovensku unikátne. S členmi VV SOV si pozrel voderadský kaštieľ i priľahlý park. "Poznám dobre Slovensko a musím úprimne povedať, že lepšie miesto na tento účel nepoznám," doplnil pre olympic.sk prezident SOV František Chmelár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies