Vo Vlkolínci sprístupnia bezplatnú WiFi zónu, cieľom je spropagovať osadu UNESCO

NETKY.SK • 19 Február 2016, 15:36 • 2 min
Vo Vlkolínci sprístupnia bezplatnú WiFi zónu, cieľom je spropagovať osadu UNESCO

VLKOLÍNEC - Ružomberská radnica už o niekoľko dní zavedie vo Vlkolínci bezplatný internet.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je propagácia pamiatkovej rezervácie ľudovej architektúry, zapísanej do zoznamu svetového dedičstva UNESCO a šírenie fotografií Vlkolínca na sociálnych sieťach.

 

Návštevníci sa k internetu pripoja bezplatne. "Náklady na zriadenie a inštaláciu WiFi zóny s tromi prístupovými bodmi zo strany radnice predstavujú približne 1000 eur. Ročná prevádzka bezdrôtovej internetovej siete bude mesto stáť asi 600 eur," povedal Martin Hromada, vedúci oddelenia regionálneho rozvoja mestského úradu. Podľa jeho slov, návštevníci sa napríklad môžu priamo vo Vlkolínci odfotiť a snímku hneď publikovať a zdieľať na sociálnej sieti.

Bezplatný internet bude môcť využívať každý, súčasťou pripojenia k WiFi však bude ochrana proti zneužívaniu formou sťahovania dát s veľkým objemom a nevhodným obsahom. "WiFi zóna zadarmo bude prínosom hlavne pre zahraničných návštevníkov, pretože ceny dátových prenosov v roamingu neumožňujú všetkým podeliť sa o svoje zážitky z Vlkolínca okamžite," vysvetlil Martin Žabenský z referátu IT mestského úradu.

 

Bezdrôtovým internetom plánujú pokryť približne 70 percent voľne prístupných verejných priestranstiev osady. WiFi signál by mal byť prístupný najneskôr do konca marca tohto roku. Po dobudovaní Domu UNESCO, ktorý sa začne stavať v tomto roku, bude internetom pokrytý celý Vlkolínec.

 

Osada Vlkolínec je mestskou časťou Ružomberka. Do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO bola zapísaná v roku 1993. V súčasnosti v nej trvalo žije 25 obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies