Vo Vlkolínci bude Festival pod Sidorovom

NETKY.SK • 14 August 2014, 08:51 • 2 min
Vo Vlkolínci bude Festival pod Sidorovom

RUŽOMBEROK – V amfiteátri vo Vlkolínci sa v piatok 15. augusta začne trojdňový Festival pod Sidorovom.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to za organizátora Liptovské múzeum v Ružomberku potvrdila Naďa Somorová. „K organizácii nás viedla unikátna poloha Vlkolínca pod majestátnym vrchom Sidorovo. Taktiež sa snažíme pripraviť podujatie pre široké spektrum návštevníkov a zatraktívniť tento jedinečný kút Slovenska. Chceme podporiť regionálne kultúrne tradície a rozvíjať pozitívny vzťah, hlavne mladých, k nim,“ konštatovala.

 

Festival je zameraný na ľudovú, folkovú, ale aj súčasnú hudbu mladých autorov. V piatok od 14:00 vystúpi ľudová hudba v podaní súborov Liptov, Polhorská muzika a Guroľsko muzyka. „Sprievodnými podujatiami bude malá škola hry na píšťalky a gajdy. Sobotňajší program od 13:00 má podtitul Básnici s gitarou. Folk budú zastupovať interpreti a skupiny Edo Klena, Janko Majerčík, Mince vo fontáne a Rado Tiňo,“ vymenovala. 

 

Nedeľa bude od 13:00 patriť súčasnej autorskej hudbe mladých interpretov. „Pre návštevníkov sme pripravili vystúpenia Blue Link, Flow Fenomen, Idea a Sám sebou,“ dodala Somorová. Vstupné na festival je zadarmo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona