Vo Vlčom hrdle sa 1potápa vlečný čln

NETKY.SK • 16 Január 2013, 12:45 • 2 min
Vo Vlčom hrdle sa 1potápa vlečný čln

Vo Vlčom hrdle sa 1potápa vlečný čln - Slovensko Hasiči sa snažia vodu z člnu odčerpať, aby sa nepotopil. V bratislavskom Vlčom hrdle sa potápa asi 80-metrový vlečný čln, ktorý preváža železnú rudu.

slovakia

left justify in out

Hasiči sa snažia vodu z člnu odčerpať, aby sa nepotopil.

V bratislavskom Vlčom hrdle sa potápa asi 80-metrový vlečný čln, ktorý preváža železnú rudu. Od skorého rána, od 04.45 h, sa hasiči snažia vodu z člnu odčerpať, aby sa nepotopil.

"Na mieste zasahovali od rána tri hasičské jednotky a 11 príslušníkov. Teraz tam ostali ešte traja potápači, ktorí vykonávajú odčerpávanie," povedala pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Daniela Kapustová.

Podľa Jany Vadkertyovej, hovorkyne Štátnej plavebnej správy, je čln, tlačený rekomorkérom Denia, rakúsky a počas plavby na Dunaji na ňom vznikli dve diery. "Okamžite po tomto zistení bolo plavidlo odstavené v prístave za účelom jeho opravy," podotkla s tým, že únik pohonných látok nehrozí.

Zatiaľ nie je známe, čo bolo príčinou potápania sa člnu. "Je to v štádiu zisťovania, je potrebné najprv vykonať úkony k tomu, aby sa čln nepotopil. Až potom sa budú zisťovať príčiny, prečo sa to stalo,"dodala Kapustová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies