Vo vlaku na popradskej stanici bombu nenašli, zásah polície obmedzil premávku

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 18:50 • 2 min
Vo vlaku na popradskej stanici bombu nenašli, zásah polície obmedzil premávku

POPRAD – Bomba, ktorá bola dnes popoludní nahlásená vo vlaku spoločnosti RegioJet, sa pri prehliadke na železničnej stanici v Poprade nenašla.

slovakia

left justify in out

Informáciu pre TASR potvrdilo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Prešove. „Dnešné zdržanie a zdĺhavé prehľadávanie vlaku v Poprade bolo neodôvodnené a zbytočné, pretože nehrozilo žiadne bezpečnostné riziko. Polícia Slovenskej republiky túto informáciu mala, napriek tomu rozhodla o zastavení premávky na železničnej stanici v Poprade,“ uviedol tlačový hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

 

Doplnil, že postup slovenskej polície, ktorá zdržovala odchod vlaku spod Tatier, skomplikoval život aj cestujúcim ostatných spojov.

 

 

Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik uviedol, že informácia o tom, že sa vo vlaku nachádza bomba, bola zverejnená v Čechách na sociálnej sieti Facebook.

 

„Informovali nás českí kolegovia. Na železničnej stanici v Poprade boli prijaté opatrenia, vlak bol evakuovaný a vykonávali sa pyrotechnické prehliadky,“ uviedol Džobanik. Vlak z popradskej stanice vyrazil s viac ako 80-minútovým meškaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona