Vo vládnych úradoch stále chýbajú fotografie prezidenta Trumpa

NETKY.SK • 16 September 2017, 08:00 • 2 min
Vo vládnych úradoch stále chýbajú fotografie prezidenta Trumpa

WASHINGTON - Donald Trump je vo funkcii amerického prezidenta už takmer osem mesiacov, avšak vo vládnych budovách stále chýbajú jeho fotografie.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu sa totiž ešte nedal odfotografovať. Tento týždeň na to upozornil denník Washington Post.

 

"Vo vstupnej hale každej federálnej budovy vždy vysievala zarámovaná fotografia prezidenta. Už tomu však tak nie je," napísal denník.

 

Oficiálne portréty prezidenta a viceprezidenta podľa Washington Postu chýbajú v tisíckach úradov - na federálnych súdoch, v úradoch, laboratóriách, vo vojenských zariadeniach, na hraničných priechodoch, ale aj na veľvyslanectvách v zahraničí.

 

"Na stenách sú prázdne háčiky, ktoré tam zostali po tom, ako robotníci 20. januára zvesili portréty prezidenta Baracka Obamu a viceprezidenta Joea Bidena. Vládni zamestnanci a návštevníci sa odvtedy čudujú, prečo tam portréty chýbajú, prečo sa doteraz neudial tradičný akt symbolizujúci oficiálny prechod moci," uviedli noviny.

 

Washington Post zistil, že federálne agentúry si objednali fotografie nového šéfa Bieleho domu už pred mesiacmi. Vládny úrad majúci na starosti tlač a distribúciu oficiálnych portrétov tvrdí, že od Bieleho domu stále nedostal fotografiu určenú na tento účel. Biely dom zase hádže vinu na samotného prezidenta. Tvrdí, že ani prezident, ani viceprezident sa zatiaľ nerozhodli, kedy sa dajú odfotiť.

 

Denník zdôraznil, že chýbajúce fotografie sa síce môžu pri takých problémoch ako hurikány, ilegálna imigrácia či napätie medzi USA a Severnou Kóreou zdať malicherné. Zároveň však vyvolávajú otázku, prečo to Trump, ktorý si toľko potrpí na mediálnej prezentácii, odkladá.

 

"Niektoré agentúry boli také odhodlané ukázať prezidentovu fotografiu, že improvizovali a fotku mračiaceho sa Trumpa – podľa niektorých nelichotivú - si stiahli z webovej stránky Bieleho domu," napísal Washington Post.

 

Denník dodal, že oficiálne portréty Baracka Obamu boli rozdistribuované počas jeho tretieho mesiaca vo funkcii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies