Vo vietnamskej pôrodnici prepukla prasacia chrípka

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 16:34 • 2 min
Vo vietnamskej pôrodnici prepukla prasacia chrípka

HANOJ - Výskyt prasacej chrípky v pôrodnici vo vietnamskom Hočiminovom Meste si vyžiadal už minimálne 16 nakazených, ďalších 80 museli dať do karantény. V pondelok o tom informovali vietnamské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Nákaza prepukla v piatok 1. júna v Tu Du, najväčšej pôrodnici v Hočiminovom meste na juhu Vietnamu, keď sa u pacientky pripravenej na operáciu začali prejavovať príznaky horúčky.

 

Krátko nato sa symptómy chrípky vyskytli aj u ďalších ľudí v nemocnici vrátane pacientov a zdravotníckeho personálu. V sobotu ráno malo pozitívne testy na prasaciu chrípku 16 osôb.

 

Prasacia chrípka je ochorenie dýchacích ciest zapríčinené vírusom H1N1, pôvodne zistenom u prasiat. Spôsobuje nádchu, bolesti v hrdle, kašeľ a horúčku. Prvý výskyt u ľudí zaznamenali v roku 2009, ako uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Vietnam hlásil 11.000 prípadov ochorenia od prvého spomínaného výskytu.

 

Po celom svete podľahlo tejto chorobe najmenej 17.000 ľudí, pripomenula tlačová agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies