Vo Vietname zatkli mužov za zjedenie opice

NETKY.SK • 28 December 2018, 10:14 • 2 min
Vo Vietname zatkli mužov za zjedenie opice

HANOJ - Vietnamská polícia zatkla šesť mužov, ktorí usmrtili a zjedli opicu z ohrozeného živočíšneho druhu. Hulman je druh menších opíc žijúcich v juhovýchodnej Ázii. Patrí medzi najohrozenejšie živočíšne druhy na svete.

slovakia

left justify in out

Šiesti muži vo veku od 35 do 59 rokov ešte v novembri zhotovili mobilným telefónom videozáznam, na ktorom jedia živú opicu, ktorá je chránená vietnamskými zákonmi o ochrane životného prostredia. Video ešte navyše sprostredkovali na sociálnej sieti Facebook.

 

img

 

Mužov sa podarilo identifikovať a vo včerajších hodinách sme icj zatkli. "Zabralo nám istý čas, kým sme podozrivých našli," povedal predstaviteľ polície vo vietnamskej provincii Ha Tinh.

 

Muži sa k činu podľa polície priznali a sú obvinení z porušenia zákonov o ochrane ohrozených a vzácnych druhov zvierat. Jeden z nich hulmana kúpil od poľovníka za v prepočte 43 eur.

Pašovanie a konzumácia vzácnych a ohrozených druhov je vo Vietname rozšírená. Mnoho ľudí verí, že časti tela zvierat majú liečivé účinky. Predaj sa uskutočňuje na čiernom trhu; ľudia však málokedy zabíjanie a konzumáciu uverejňujú na sociálnych sieťach.

Kritici upozorňujú na nízku účinnosť zákonov na ochranu životného prostredia. Pytliactvo na vzácne a ohrozené druhy pokračuje vo Vietname a aj v susednej Číne.

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona