Vo Vietname zahynulo pri záplavách 22 ľudí

NETKY.SK • 3 August 2015, 09:32 • 2 min
Vo Vietname zahynulo pri záplavách 22 ľudí

HANOJ - Dvadsaťdva ľudí prišlo o život v severnom Vietname počas uplynulého týždňa rekordných záplav, uviedli dnes tamojšie úrady a varovali, že dotknutú oblasť zasiahnu v nadchádzajúcich dňoch ďalšie dažde a záplavy. Oznámila to agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sedemnásť z obetí zahynulo v provincii Quang Ninh, informoval ústredný výbor pre kontrolu následkov záplav a búrok. V provincii spadlo v uplynulých siedmich dňoch vyše 800 milimetrov dažďových zrážok, čo je 40-ročný rekord.

 

Voda zaplavila takmer 2500 hektárov ryžových polí a pri záplavách uhynulo najmenej 11.500 kusov dobytka a hydiny.

 

Celkovú škodu sa odhaduje na približne 100 miliónov dolárov, z čoho 57 miliónov utrpela štátna ťažobná spoločnosť Vinacomin.

 

Vietnamská energetická spoločnosť EVN varovala pred možnými výpadkami dodávok elektriny, pretože prívalové dažde a záplavy viedli k zastaveniu ťažby uhlia a jeho distribúcie, citovala DPA v angličtine vychádzajúci denník Viet Nam News.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies