Vo Vietname vybuchol letecký granát z čias vojny, zabil šesť členov jednej rodiny

NETKY.SK • 18 August 2017, 14:20 • 2 min
Vo Vietname vybuchol letecký granát z čias vojny, zabil šesť členov jednej rodiny

HANOJ - Najmenej šesť ľudí z jednej rodiny vrátane troch detí zahynulo dnes pri výbuchu delostreleckého granátu na juhu Vietnamu. Munícia pochádzala pravdepodobne z obdobia vietnamskej vojny, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal v obci Ta Luong v provincii Khanh Hoa. Pri explózii utrpeli zranenia tri ďalšie osoby, pričom jedna z nich je v kritickom stave. Letecký granát vybuchol, keď sa ho členovia rodiny snažili rozobrať s cieľom predať ho.

 

Stará munícia je v krajine cenená pre kov a výbušniny, ktoré sa používajú pri čistení terénu pre poľnohospodárske účely alebo pri ilegálnom "dynamitovom" rybolove. Nešťastie sa odohralo 30 kilometrov od námornej základne Cam Ranh, ktorá bola počas vojny jednou z najväčších základní Američanov.

 

Podľa štatistík OSN zahynulo od konca vietnamskej vojny v roku 1975 následkom nevybuchnutej munície 104.000 Vietnamcov. Aktuálne bomby pripravia ročne o život približne 1500 obyvateľov krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies