Vo Vietname sa zrútila gigantická socha Budhu

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:09 • 2 min
Vo Vietname sa zrútila gigantická socha Budhu

HANOJ - Štyridsaťpäť metrov vysoká socha Budhu vo Vietname sa zrazu zrútila v poslednej fáze trojročného projektu výstavby.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady. Impozantná socha, dočasne najvyššia v severnom Vietname, znázorňovala mladého, útleho Budhu sediaceho v lotosovej pozícii. Stavali ju pred populárnou pagodou Sac Thien Voung Quan Am vo vietnamskej provincii Thai Binh.


Výstavba sochy už bola v poslednom štádiu, keď sa v utorok večer zrazu zrútila. Nikto však neutrpel zranenia, oznámil podpredseda okresu. Miestne úrady príčinu zrútenia sochy vyšetrujú.

 

Obrie umelecké dielo financovali prostredníctvom príspevkov desiatky miliónov budhistov, napísali miestne médiá.
Budhizmus je vo Vietname najrozšírenejšou vierou, hlásia sa k nemu desiatky miliónov občanov. Krajina má celkovo približne 84,4 milióna obyvateľov. Veľké množstvo nehôd na staveniskách vo Vietname nedávno donútilo úrady sprísniť bezpečnostné predpisy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies