Vo Vietname pretrhla sa priehrada a dvaja ľudia sú nezvestní

NETKY.SK • 14 September 2016, 09:16 • 2 min
Vo Vietname pretrhla sa priehrada a dvaja ľudia sú nezvestní

HANOJ - Dvaja robotníci vo Vietname sú nezvestní po tom, ako ich strhol prúd vody, keď sa v utorok popoludní v centrálnej provincii Quang Nam pretrhla hrádza hydroelektrárne vo výstavbe. Oznámili to dnes miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Tropická búrka Rai priniesla silný dážď, v dôsledku čoho sa zdvihla hladina vody v priehrade nad zvyčajnú úroveň a zaplavila podzemný tunel priehrady, vysvetlil na tlačovej konferencii predstaviteľ provinčného ľudového výboru Huynh Khanh Toan.

 

Prvé správy médií uvádzali 30 nezvestných miestnych obyvateľov, ktorých mala strhnúť prúdiaca voda nižšie po toku rieky pod priehradou. Podľa vyjadrenia polície sa však všetci z nich buď sami vrátili domov, alebo ich našli.

 

Výstavby hydroelektrárne Song Bung 2 sa začala koncom roka 2012. Jej celkový projektovaný výkon je 100 megawattov a očakáva sa, že ju uvedú do prevádzky neskôr v tomto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies