Vo Vietname odsúdili Slováka za pohlavný styk s chlapcom

NETKY.SK • 30 September 2018, 08:03 • 2 min
Vo Vietname odsúdili Slováka za pohlavný styk s chlapcom

HANOJ - Slovák Roman Zmajkovič je prvým, koho vo Vietname odsúdili v súlade s novým zákonom o pedofílii. Na svojom webe o tom informoval denník South China Morning Post.

slovakia

left justify in out

Slovenského 33-ročného podnikateľa odsúdili v uplynulom týždni na súde v Hanoji "za pohlavný styk s dieťaťom" na tri roky odňatia slobody. Po odpykaní trestu ho vyhostia na Slovensko. Slovákovi hrozil za tento trestný čin maximálny trest 15 rokov za mrežami.

 

Zmajkovičovo trestné stíhanie bolo prvým, ktoré sa uskutočnilo na základe nového vietnamského zákona uznávajúceho neheterosexuálny pohlavný styk s dieťaťom za sexuálny trestný čin.

 

Ako ďalej upozornil denník, spoločnosť BTG Holding, ktorej prezidentom je Zmajkovičov otec, medzičasom prestala vo Vietname pôsobiť.

Zmajkovič pricestoval do Vietnamu v koncom minulého roka na turistické víza. V krajine ostal aj po skončení ich platnosti, uviedla prokuratúra.

 

Podľa vietnamských médií Zmajkovič chlapcom za pohlavný styk platil. V máji ho zadržali na hotelovej izbe s 13-ročným chlapcom, ktorému neskôr zaplatil odškodné 105 miliónov vietnamských dongov (v prepočte zhruba 3860 eur).

 

Organizácia Spojených národov (OSN) považuje sexuálne zneužívanie detí vo Vietname za vážny problém. Podľa odhadov je vo Vietname zneužívané každé štvrté dieťa. Ročne však úrady dostanú hlásenie v priemere o 1300 prípadoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies