Vo Vietname odsúdili na smrť šesť ľudí za pašovanie drog

NETKY.SK • 15 August 2014, 08:32 • 2 min
Vo Vietname odsúdili na smrť šesť ľudí za pašovanie drog

HANOJ - Na trest smrti odsúdil dnes súd v severovietnamskej provincii Dien Bien Phu šesť členov pašeráckeho gangu za to, že z Laosu pašovali heroín, ktorý následne predávali na čínskom drogovom trhu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. 
      

Dvoch pašerákov z toho istého gangu poslal súd do väzenia na doživotie a ďalší dvaja strávia za mrežami 17 respektíve 20 rokov.Pomerne veľký gang, v ktorom boli aj dve ženy, od novembra 2012 až do rozbitia skupiny v máji minulého roku prepašoval do Vietnamu približne 120 kilogramov heroínu.
     

 "Ide o najväčší prípad pašovania drog (v provincii Dien Bien Phu) z hľadiska množstva heroínu, ako aj počtu ľudí odsúdených na smrť," uviedol pre agentúru DPA predseda senátu miestneho ľudového súdu Nguyen Trong Doan.
      

"Všetci obžalovaní sa k činu priznali, ale množstvo heroínu, ktorý pašovali a prepravovali, bolo príliš veľké na to, aby dostali nižšie tresty," dodal sudca.     
      

Protidrogové zákony vo Vietname sú veľmi prísne: trest smrti hrozí už za držanie alebo pašovanie 100 gramov heroínu. Na vykonanie absolútneho trestu v súčasnosti v krajine čaká asi 500 odsúdených. V roku 2011 Vietnam zmenil spôsob výkonu trestu smrti a z využívania popravných čiat "z humánnych dôvodov" prešiel na smrtiace injekcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona