Vo Viedni zadržali veľkú rybu, kľúčová postava v obchode s drogami skončila za mrežami

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:17 • 2 min
Vo Viedni zadržali veľkú rybu, kľúčová postava v obchode s drogami skončila za mrežami

VIEDEŇ - Štyridsaťtriročného Taliana z Neapola, ktorý je podľa tamojších orgánov kľúčovou postavou obchodu s drogami medzi Talianskom a Španielskom, zadržali v pondelok večer v centre rakúskej metropoly Viedeň.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra APA s tým, že Vincenzo C. je už vo vydávacej väzbe v justičnom zariadení vo viedenskej štvrti Josefstadt.

 

Talian, ktorého prvostupňový súd vo vlasti odsúdil za členstvo v kriminálnom zoskupení a obchodovanie s drogami na 25 rokov väzenia, bol na úteku pred spravodlivosťou. Už pred troma rokmi na neho vydali európsky zatykač, uviedla hovorkyňa rakúskeho Spolkového kriminálneho úradu Silvia Strasserová, podľa ktorej sa pred pondelkovým zásahom zintenzívnili indície, že by sa mohol nachádzať práve vo Viedni.

 

Hľadaný, ktorý chcel v centre Viedne osláviť narodeniny svojej manželky, skončil v pešej zóne v rukách troch talianskych a dvoch rakúskych príslušníkov bezpečnostných zložiek.

 

Viedenská polícia zadržala však aj chorvátskeho občana, podozrivého z distribúcie drog, ktorého v decembri 2015 prichytili v rakúsko-nemeckom pohraničí so 400 gramami kokaínu. Keď ho vyšetrovatelia chceli pozvať na objasnenie, začal sa ukrývať. Muža vypátrali a zadržali v utorok ráno vo viedenskej štvrti Ottakring.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies