Vo Viedni zadržali tínedžera: Chystal bombový útok na základňu USA v Nemecku

NETKY.SK • 1 Február 2017, 06:43 • 2 min
Vo Viedni zadržali tínedžera: Chystal bombový útok na základňu USA v Nemecku

MAINZ/VIEDEŇ - Tínedžer zadržaný vo Viedni pre podozrenie z plánovania teroristického útoku mal v hľadáčiku americkú leteckú základňu v nemeckom Ramsteine. Zvažoval, že tam odpáli rúrkovú bombu, ktorú by umiestnil v kontajneri s odpadom.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré s odvolaním sa na protokoly z jeho výsluchu zverejnili dnes publicistický magazín prvého programu verejnoprávnej nemeckej televízie ARD a rakúsky týždenník Falter.

 

"Je to pravda: Skutočne som chcel zostrojiť bombu. Skutočnú bombu. To som mal v úmysle," citujú oba spomínané zdroje slová 17-ročného mladíka. Podľa vlastných slov však nezvládol útok i realizovať a skutočne pripraviť o život také množstvo ľudí.

 

Motívom prípadného útoku mala byť nenávisť voči Spojeným štátom, ktorých najväčšia letecká základňa v Európe je práve v Ramsteine.

 

Pôvodne sa po zadržaní chlapca vo Viedni hovorilo, že mohol pripravovať útok na metro v rakúskej metropole.

Návod na výrobu bomby získal tínedžer z webu, kde našiel návod na výrobu, ktorý využil pred odpálením nálože v Ansbachu iný islamista.

 

Rakúske ministerstvo vnútra sa k čerstvým mediálnym informáciám dnes večer odmietlo vyjadriť s odvolaním sa na pokračujúce vyšetrovanie kauzy, v ktorej figurujú aj ďalšie osoby vrátane maloletých.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies