Vo Viedni zadržali švédsku tínedžerku, ktorá chcela cestovať do Sýrie

NETKY.SK • 7 December 2015, 08:42 • 2 min
Vo Viedni zadržali švédsku tínedžerku, ktorá chcela cestovať do Sýrie

VIEDEŇ - Sedemnásťročné dievča zo Švédska, ktoré podľa vlastných slov plánovalo cestovať do Sýrie, zadržali cez víkend vo Viedni. Oznámila to dnes rakúska polícia.

slovakia

left justify in out

Dievča, ktorého meno nezverejnili, zadržali v sobotu večer na železničnej stanici Westbahnhof. Odvtedy sa nachádza v policajnej väzbe a povedala, že sa chcela vo Viedni stretnúť so známou a potom cestovať ďalej do Sýrie, povedal novinárom policajný hovorca.

 

Švédske noviny Expressen informovali, že dievča sa stratilo v stredu a že jeho rodina sa obáva, že po radikalizácii sa plánuje pridať k džihádistickej skupine Islamský štát (IS) v Sýrii. Podľa správy vyrastala tínedžerka vo Švédsku a chodila tam do školy, v poslednom čase sa však čoraz viac izolovala a vyjadrovala sympatie k IS.

 

Ďalší postup v prípade dievčaťa je podľa rakúskej agentúry APA ešte otvorený - môžu ho poslať späť do Švédska, no tiež postaviť pred súd v Rakúsku. V pondelok najskôr prokuratúra rozhodne, či bude ponechané vo väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies