Vo Viedni zadržali ruského mafiána a nájomného vraha na úteku

NETKY.SK • 26 Február 2014, 17:01 • 2 min
Vo Viedni zadržali ruského mafiána a nájomného vraha na úteku

VIEDEŇ - Ruského mafiána známeho pod prezývkou "Celentano", ktorý mal v rokoch 1997-2004 stáť na čele skupiny nájomných vrahov z Novosibirsku, zadržali v utorok vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.
      

Podľa rovnakého zdroja ide o 38-ročného muža, ktorý sa mal podieľať na likvidácii najmenej štyroch osôb, navyše je podozrivý z pokusu o vraždu a najmenej jedného vražedného sprisahania.
      

Ako vyplýva z informácií hovorcu rakúskeho Spolkového kriminálneho úradu Maria Hejla, zásah, na ktorom sa podieľali aj príslušníci rakúskej jednotky osobitého určenia Cobra, muža úplne zaskočil a mafián nekládol žiadny odpor.
     

Na stopu hľadaného sa kriminalisti dostali v spolupráci s moskovskou pobočkou Interpolu a políciou v Novosibirsku. Detaily o tom však hovorca prezradiť nechcel.
      

Podľa rovnakého zdroja ušiel teraz zadržaný z Ruskej federácie ešte v roku 2009 a vo Viedni sa zdržiaval najmenej od roku 2011. Disponoval legálnymi povoleniami na pobyt a bol aj prihlásený, avšak s falošnou identitou.
      

Niekdajší mužov šéf patril medzi krstných otcov ruskej mafie, ktorý mal istý čas veľmi blízko k regionálnym politikom v okolí Novosibirsku, ale v decembri 2012 ho odsúdili na dlhoročný trest väzenia.
     

"Celentano" je medzičasom vo vydávacej väzbe vo Viedni, pri výsluchu nebol priveľmi zhovorčivý.

      

Rakúska strana predpokladá, že ho v čo najkratšom čase vydá na trestné stíhanie do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies