Vo Viedni zadržali Poliaka podozrivého z vraždy spred vyše 18 rokov

NETKY.SK • 11 Január 2017, 07:16 • 2 min
Vo Viedni zadržali Poliaka podozrivého z vraždy spred vyše 18 rokov

VIEDEŇ- Rakúska polícia zadržala v pondelok ráno vo Viedni medzičasom 45-ročného Poliaka Pawla K., ktorý je vo vlasti hľadaný pre dôvodné podozrenie z vraždy vtedy 17-ročnej tínedžerky spred viac ako 18 rokov.

slovakia

left justify in out

Rakúske orgány dostali európsky zatykač z Poľska iba v tretí januárový deň tohto roka a po kontrole registrov zistili, že hľadaná osoba je prihlásená vo viedenskej štvrti Meidling.

 

Kriminalisti pri kontrole na danej adrese zistili, že tam hľadaný skutočne žije, a to spoločne s manželkou a dvoma deťmi. Keďže chceli deti ušetriť pohľadu na otcovo zadržanie, muža po niekoľko dní sledovali s cieľom vystihnúť najvhodnejšiu chvíľu pre jeho zadržanie. Napokon sa tak stalo v pondelok ráno v jeho bydlisku. Muž nekládol odpor a vyhlásil, že so zadržaním rátal.

 

Kauza je neobvyklá nielen kvôli 18 rokom, ktoré uplynuli od vraždy k zadržaniu podozrivého, ale i kvôli tvrdeniu hľadanej osoby, že k zadržaniu doteraz nedošlo vďaka príbuznej - bývalej vysokopostavenej poľskej političke -, ktorá tomu však pre stratu postavenia už nemohla ďalej brániť.

 

Obvodná prokuratúra v Krakove takisto zadržanie potvrdila s tým, že zasiela do Rakúska dokumenty potrebné na pozitívnu reakciu rakúskej strany na žiadosť o vydanie zadržaného na trestné stíhanie do vlasti.

 

V Poľsku sú momentálne obvinení zo spoluúčasti na tomto čine v rôznej podobe štyri ďalšie osoby vrátane jedného bývalého a jedného súčasného príslušníka policajného zboru, ako aj ženy uvádzanej so skratkou Renata G.-D., vyplýva z informácií spravodajskej televízie TVN24.

 

Muž, ktorý mohol byť svedkom zločinu a ktorý sa chválil tým, že za informácie o páchateľovi môže získať vypísanú odmenu, prišiel pred niekoľkými rokmi podľa informácií internetového serveru onet.pl o život za záhadných okolností. Naposledy ho živého videli, keď v spoločnosti neznámych osôb nastupoval do motorového vozidla. Jeho telo vydala rieka po niekoľkých mesiacoch a prípad uzavreli ako samovraždu.

 

Obeťou brutálnej vraždy sa v noci na 14. augusta 1998 stala 17-ročná Ywona Cyganová, ktorej telo istý roľník našiel niekoľko hodín po jej návšteve v klube bez známok života na svojom poli v okolí Szczucina. Tínedžerka mala okolo krku drôt a jej tvár bola zohavená, nohavice i spodná bielizeň bola sčasti zvlečená, ruky nešťastníčky spútané. Zrejme sa však nenašli stopy po znásilnení a za príčinu úmrtia bolo označené udusenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies