Vo Viedni zadržali 93 utečencov vrátane rodín zo Sýrie

NETKY.SK • 20 August 2015, 17:11 • 2 min
Vo Viedni zadržali 93 utečencov vrátane rodín zo Sýrie

VIEDEŇ - Rakúski policajti zadržali dnes na Západnej železničnej stanici (Westbahnhof) vo Viedni 93 utečencov zo Sýrie, Pakistanu, Afganistanu a Bangladéša.

slovakia

left justify in out

Boli medzi nimi viaceré rodiny s malými deťmi. Časť utečencov mala namierené ďalej do Nemecka. Železničnú stanicu opustili až po niekoľkých hodinách presviedčania policajtmi, informovala agentúra APA.

 

Podľa nej upozornili na prítomnosť migrantov Rakúske spolkové železnice (ÖBB).

 

Vlak Railjet 62 z Maďarska bol preplnený. Už na hlavnej železničnej stanici doň nastúpili príslušníci rakúskych bezpečnostných zložiek, ktorí sprevádzali utečencov s platnými cestovnými lístkami.

 

Štyridsaťpäť migrantov prepravili do policajného záchytného centra, ostávajúcich 48 osôb, hlavne rodiny zo Sýrie, odmietalo opustiť železničnú stanicu s tým, že chcú pokračovať v ceste do Nemecka.

 

Rakúska polícia tak bola nútená hermeticky uzavrieť nástupištia č. 6 a 7.

 

Utečenci najprv odmietali pomoc v podobe nápojov alebo diek, došlo aj k potýčkam. Až po rozhovoroch s nasadením tlmočníkov pomoc akceptovali a policajti ich postupne presviedčali, že musia opustiť železničnú stanicu. Rodiny putovali do príbytkov pre rodiny, ostatní do spomínaného policajného centra.

Až tri hodiny po príchode vlaku Railjet 62 na Západnú železničnú stanicu sa v jej priestoroch ešte stále zdržiavalo asi 20 utečencov.

 

Po dlhších intenzívnych rozhovoroch sa napokon okolo 15.00 h podarilo utečencov presvedčiť, aby poslúchli mužov zákona.

 

Polícia vo Viedni informovala, že v rakúskej metropole denne zadržia okolo 150 utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies