Vo Viedni vystúpia žijúci členovia formácie The Jackson 5

NETKY.SK • 13 November 2012, 07:55 • 2 min
Vo Viedni vystúpia žijúci členovia formácie The Jackson 5

Vo Viedni vystúpia žijúci členovia formácie The Jackson 5 - Kultúra Štyria z piatich pôvodných členov legendárnej formácie The Jackson 5 sa v sobotu 9. februára 2013 predstavia vo Viedni.

slovakia

left justify in out

img

Štyria z piatich pôvodných členov legendárnej formácie The Jackson 5 sa v sobotu 9. februára 2013 predstavia vo Viedni. Dejiskom vystúpenia skupiny The Jacksons, ktorú tvoria bratia Jackie, Jermaine, Marlon a Tito Jacksonovci, bude Stadthalle. Vstupenky na šou sa začnú predávať v piatok 15. novembra v sieti Eventim.
   The Jacksons 5 sa sformovali v 60. rokoch v americkom štáte Indiana. Okrem spomenutých bratov k nim patril aj legendárny Michael Jackson. Od roku 1969 do roku 1976 im vo vydavateľstve Motown vyšlo 12 štúdioviek, na ktorých boli také hity ako I Want You Back, ABC, The Love You Save, I'll Be There, Mama's Pearl, Never Can Say Goodbye či Dancing Machine. V roku 1976 prešli pod vydavateľstvo Epic/CBS, pričom k piatim členom sa pridal ďalší súrodenec Randy Jackson. V tom čase sa už na scéne ako sólista začal presadzovať Michael Jackson, ktorý sa stal z pôvodnej pätice suverénne najúspešnejším. The Jackson 5 vydávali albumy aj v druhej polovici 70. rokov a tiež v 80. rokoch, no úspechy zo začiatku kariéry sa im už nikdy nepodarilo dosiahnuť. Svoju činnosť ukončili v roku 1990. 
   V septembri 2001 sa na chvíľu vrátili, aby koncertom v newyorskej Madison Square Garden oslávili 30 rokov kariéry Michaela Jacksona. Ďalší návrat začali plánovať v roku 2009, no zmarila ho nečakaná Michaelova smrť. Comeback napokon ohlásili až tento rok v apríli, no už len ako štvorica, bez zosnulého Michaela a tiež bez Randyho, ktorý na projekte nechcel participovať. V rámci Unity tour absolvovali od 20. júna do 20. októbra 20 vystúpení v USA a jedno v Kanade. Od 8. do 27. novembra sa predstavia v belgických mestách Brusel a Antverpy a v holandskom Rotterdame. Koncom novembra a v decembri budú nasledovať koncerty v Spojených arabských emirátoch, Japonsku, Singapure a Malajzii. Februárový koncert vo Viedni bude súčasťou ďalšej časti európskeho turné. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies