Vo Viedni vystúpi britská rocková kapela Noel Gallagher's High Flying Birds

NETKY.SK • 29 Október 2015, 15:17 • 2 min
Vo Viedni vystúpi britská rocková kapela Noel Gallagher's High Flying Birds

VIEDEŇ - Britská rocková formácia Noel Gallagher's High Flying Birds sa v utorok 12. apríla predstaví vo viedenskom Gasometri. Vstupenky na koncert sa dostanú do predpredaja v piatok 30. októbra.

slovakia

left justify in out

Formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds vedie 48-ročný Noel Gallagher, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele Oasis. V nej pôsobil od roku 1991 a vydal s ňou albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel neskôr založil formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 eponymnú debutovú štúdiovku. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death Of You And Me, AKA... What A Life!, If I Had A Gun..., Dream On a Everybody's On The Run. Tento rok im vyšiel druhý album Chasing Yesterday, ktorý sa taktiež dostal na vrchol britského albumového rebríčka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies