Vo Viedni vrcholia prípravy na večerný ples Life Ball

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 18:38 • 2 min
Vo Viedni vrcholia prípravy na večerný ples Life Ball

VIEDEŇ - Už po 22-krát bude dnes večer Viedeň dejiskom charitatívneho plesu Life Ball na podporu boja proti AIDS, na ktorom sa očakáva účasť celého radu osobností kultúrneho, politického a spoločenského života svetového rangu.

slovakia

left justify in out

Medzi hosťami by nemali podľa organizátorov chýbať americký exprezident Bill Clinton, spevák Ricky Martin, herečka Lindsay Lohanová, ktorej účasť zostáva otázna, jej kolegovia Billy Zane a Courtney Loveová, či víťazka nedávnej Eurovíznej pesničkovej súťaže Conchita Wurst.


Iba niekoľko hodín pred slávnostným defilé prominentov na radničnom námestí, ktoré v priamom prenose sprostredkuje podobne ako samotný ples verejnoprávna rakúska televízia ORF, sa v priestoroch barokového komplexu Belvedere uskutočnil na európskom kontinente premiérový "First Ladies Luncheon". Jeho prominentné účastníčky sa stretli, aby diskutovali pod čestným patronátom Margit Fischerovej, prvej dámy Rakúskej republiky, manželky prezidenta Heinza Fischera o prenose životne nebezpečného vírusu HIV z matky na dieťa.
      

Pri zadnom vchode do zámku Belvedere očakávalo účastníčky množstvo nielen domácich zvedavcov, ale aj turistov vybavených kamerami a fotoaparátmi. "Zablúdila" sem aj herečka Marcia Crossová známa zo seriálu Zúfalé manželky, nie však ako jedna z účastníčok diskusie, ale v džínsach v rámci prehliadky známej to turistickej destinácie. Na ňu čaká ešte úloha v rámci večerného plesu.
      

Naopak, avizovaná módna návrhárka Vivienne Westwoodová chýbala, čo však neplatí o americkej veľvyslankyni v Rakúsku Alexe Wesnerovej, šéfke Sacheru Elisabeth Gürtlerovej, speváčke a herečke Dagmar Kollerovej, ani ďalšej herečke Sunnyi Mellesovej. Nemalé očakávania mala pred diskusiou organizátorka slávneho viedenského Operného plesu Desirée Treichlová-Stürgkhová.
      

Pred dámami vystúpil s príhovorom organizátor plesu Life Ball Gery Keszler, o hudobnú zložku podujatia sa postaral svetoznámy britský hudobník John McLaughlin (gitara) a Kristin Okerlundová (klavír).
      

Tradične v predvečer plesu sa v piatok večer v priestoroch prvej rakúskej divadelnej scény Burgtheatru uskutočnil Red Ribbon Celebration Concert.
      

Conchita Wurst tu čítala ukážky z diela Alenka v krajine zázrakov, Marcia Crossová dala prednosť tvorbe Oscara Wildea, Ben Becker interpretoval svetoznámy song z niekdajšieho repertoáru Marlene Dietrichovej a Sunnyi Mellesová si vybrala ukážku z tvorby Henninga Mankella.
      

Trojhodinový program nemohol kvôli ochoreniu obohatiť pôvodne avizovaný tenorista Juan Diego Flórez, aj tak tu však v prominentnej interpretácii napríklad Piotra Beczalu, Thomasa Hampsona a ďalších významných vokalistov zazneli tóny opusov autorov ako napríklad Antonín Dvořák či Carl Maria von Weber.
      

Čistý výťažok z podujatia putuje aj tentoraz Clintonovej iniciatíve, ktorá podporuje predovšetkým prevenciu na čiernom kontinente s cieľom zabrániť prenosu vírusu HIV z tehotných matiek na ešte nenarodené deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies